Tichá voda

Tichá voda

Anotace: Malování tahů 2022

Pomalu teču
a čechrám den.
I řeka má svůj pramen.
Z tichosti vzejde myšlenka,
co duní do daleka.

Tak teču dál pomocí šplouchání
a svět je křehčí i větší.
To všechno zdá se mi.

Já nemám váhání a miluji čisté veslování
po prameni z gest bez hesel
i podél měst.

Tep rovnám s dechem.
Zůstane i s pohádkovým měchem.
Už i bublám potají.
Ptáci se mnou osvěží.

Tichá voda břehy mele
od čtyřlístku do jetele
a velebí okázale
s jasnozřivostí chmele.

Naslouchám a to je dar.
Omývám i zpívám.
Tam ta dam.
Autor mkinka, 11.07.2022
Přečteno 134x
Tipy 9
Poslední tipující: Protos1182, CULIKATÁ, Psavec, Fialový metal, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bublej jen bublej říčko přečistá a těším se na další verše co nám Tvůj splávek nachystá***
/ pozdrav ode mne, prosím, sousedovic psíka Bublinku/ ST*

11.07.2022 10:45:35 | Frr

Určitě, zlatý Frr.

11.07.2022 10:49:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí