Na pouti.

Na pouti.

Potkal jsem ji u střelnice,

se vzduchovou pistolí,

housenkové dráze drhne

zrezivělé soukolí,

a skřípe.

 

Z kolotoče prší smích,

v klecích křičí opice,

u cukrové vaty,

tlačí se dětské čepice

a žadoní.

 

Atrakce se rozsvítily,

začala hudba hrát,

vyvolávač haleká,

budeme začínat

a směje se.

 

Ozářené maringotky

všude kolem plno lidí,

hluk a nálada,

to se často neuvidí,

a začalo mžít.

 

Deštníky se roztančily,

vata z cukru stéká

deštěm zmáčená,

hrom je slyšet do daleka

a je po pouti.

Autor Kan, 12.07.2022
Přečteno 106x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, CULIKATÁ, Psavec, Fialový metal, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Někdy je déšť pěkný uličník,
když překazí na pouti veselý smích...
Krásný večer, Kane

14.07.2022 23:22:13 | Emily Říhová

Emily, děkuji za komentář i přání.

15.07.2022 02:00:33 | Kan

Než začalo pršet, bylo veselo :-)

13.07.2022 06:56:27 | CULIKATÁ

Pak veselým úprkem prk domů.

13.07.2022 19:31:46 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí