Knihovna

Knihovna

Jak vojsko v nablýskané zbroji,
oceán slůvek bez břehů,
v řadách, bok po boku tu stojí
knihy – pomníky příběhů.

V první dlí cizí život celý,
druhá je sbírkou citátů,
v té třetí vrah svou oběť střelí
bez velkých scén a cirátů.

Zatímco v další knize právě
Robinson v moři troskotá,
hned vedle básník mladý, v hlavě
snaží se dobrat smyslu života.

Ač-li po některých z těch knížek
jsi znovu s chutí ruku vztáh,
na jiné, jako lehký snížek,
pomalu sedá šedý prach.

Tak rozhlédni se po policích,
jaké že knihy rád si čteš,
vždyť podle toho dá se říci,
co za člověka vlastně jseš.
Autor Nazarian, 16.07.2022
Přečteno 146x
Tipy 8
Poslední tipující: Kan, mkinka, Psavec, Vivien, Frr, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co na to říci: paráda. Velmi dobře zpracovano.

18.07.2022 14:19:04 | Kan

Ano. Řekni mi co čteš a já ti řeknu, jaký člověk jseš. Jen si myslím, že je doba - nebo raději, neřeknu nic.

16.07.2022 22:47:48 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí