*-*Pásly se ovečky

*-*Pásly se ovečky

Anotace: ~~~~~~~~~~):-)

------------------

~~~~~~~~~~
Pásly se ovečky
v zeleném háječku
pásly se u salaše
lepší je tam tráva
a každá ovečka
víc mléka dává.
Sám bača ten umí
brynzu na halušky
a večer tancuje
s tou pěknou pasačkou
u ohně s valaškou
to je ten bača od nás.
V zeleném háječku
dál ovce pasou se
temnému lesu vyhnou se
ovčácký pes ten hlídá je
ať se nám nezaběhnou.

Pes mocně zaštěká
kolem ovcí běhá
ty se pak houfují
k ohradě spěchají.
Seběhly se všechny
ovečky šikovný?
Bača je počítal
a chyby nedělal
ještě dvě poslední
bačo náš,bačo,neusni.

Ta sličná pasačka
vzbudí si pasáčka
ovečky nepase
s pasáčkem líbá se.

-----------------------
~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 20.07.2022
Přečteno 92x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Sonador, CULIKATÁ, Fialový metal, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Miluji ovečky.

20.07.2022 16:12:02 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí