Sfinga

Sfinga

Anotace: Malování tahů 2022

Obdivuji jí
a chválu nesu jí.
Egypt historii má,
která do novověku se protíná.

Vidím Egypt v rozkvětu,
síť zavlažování
i údolí Králů.
Mlčím a nedutám.

Egypt je kolébka,
kde kočka byla uctívána
pro ochranu obilí.

Geny koček zůstaly
a hladí nás,
abychom se zastavili
a bděli i vnímali.

Vracím se v čase,
Cheops dříme a směje se.
Má tajemství i radost v hlase.
Na památky nezapomene se
a každý kámen je nesmrtelný v čase
a mluví stejnou řečí
bez překladů a má tělo ve směru souhvězdí,
astronomie dala jasnozřivost
a budoucím představivost.

Sfingo, miluji tajemnost
i tvůj záběr v čase.
Byla jsi střežena
a stále zpíváš v milé kráse.

Písek létá,
parno dusí,
ale sfinga za lidstvo prosí.
Viděna je vesmírem
s nádechem neskutečna
a obrazotvorností malířského plátna.

Sfingo, zdálo se mi o Tobě.
Tak pár řádek povídání.
Jsi nesmrtelná a o Tobě mě psát baví.
Autor mkinka, 25.07.2022
Přečteno 78x
Tipy 12
Poslední tipující: CULIKATÁ, Stanislav32, Marry31, šerý, Psavec, Vivien, WWW, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V Egyptě jsem byla letos na dovolené a ráda bych se tam vrátila, takže díky milá Mkinko :)

25.07.2022 13:33:52 | Marry31

Já ho obdivuji a ráda čtu o Egyptě. Před dvaceti lety jsem byla s dětmi v Tunisku. Monastir. Příjemná lokalita.

25.07.2022 13:52:58 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí