Rozprava.

Rozprava.

On:

Zrcadlo milé, podívej,

řekni, co vidíš,

však soucit měj.

Kam se mám posadit,

kam lampu dát,

mohu se zamračit,

nebo se pousmát ?

Tak řekni, zrcadlo,

co vidíš - kdo sedí tu ?

 

Zrcadlo:

Já vidím jen divadlo

a mizernou paletu.

Jsem staré zrcadlo zamlžené,

ve mně se obrazy ztratí,

všechno se jeví obrácené

a falešné touhy se hatí.

Nejsem to zrcadlo pohádkové,

najít si musíte jiné, nové,

co dokáže lichotit, ale i lhát

a pravdu na přání ukazovat.

 

 

 

Autor Kan, 05.08.2022
Přečteno 93x
Tipy 16
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, Stanislav32, Marten, zdenka, Emily Říhová, Psavec, Marry31, šerý, Frr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V zrcadlech ta odpověď není,
záleží na tom kdo do nich hledí... ;)

05.08.2022 15:34:04 | Emily Říhová

A hlavně taky, co vidí.

05.08.2022 19:55:00 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí