Na cestě.

Na cestě.

Na schodech u domu sedí,

na krku stuhu a zlomený klíč.

Má času dost, tak hledá odpovědi

na, - co z paměti dávno je pryč.

 

Sedí sám a čas běží horempádem,

zlomený klíč mu k ničemu není.

Jen tak mu na krku visí - mladém,

na cestu vydá se po setmění.

 

Jen tak toulá se krajem světa,

na schodech sedá - starých domů.

Ze vzpomínek svůj život splétá,

hledá je na lukách i ve větvích stromů.

 

Že sám je, vůbec mu nevadí,

nikdo mu myšlenky, alespoň neruší.

Toulavé kotě u cesty pohladí,

na život dívá se, bez falešných retuší.

Autor Kan, 10.08.2022
Přečteno 79x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Marten, Fialový metal, CULIKATÁ, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Samota je někdy fajn. Ráda jsem si přečetla :)

10.08.2022 12:00:39 | Marry31

Děkuji.

10.08.2022 19:59:36 | Kan

Moc pěkná.

10.08.2022 11:00:34 | CULIKATÁ

Děkuji.

10.08.2022 19:59:10 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí