*-*Ty třpytivé a maličký

*-*Ty třpytivé a maličký

Anotace: ~~~~~~~~~~):-)

............................

~~~~~~~~
Nevíte náhodou 
proč se dnes obloha zamračí
a proč na všechno
buší kapky a kroupy padají
dolů sem a tam a jinam
po sobě ťapky
nechají.
Každá ta kapka i kroupa
má ráda tu druhou a kouká
kam asi spadnou.
A potom?Nebe se umoudří
deště kapky jsou smutné
že je jich míň a míň
prý už jsou jenom osvěžení
jsou jako pohlazení po bouření.
Já rozevřu svůj deštník
a už jich moc není.

Až slunce vykoukne z mraků
nebe se ozdobí duhou
kroupy se zdají
jako perličky
ty třpytivé a maličký
navléknu si je
na nitku z hedvábí
už mě to ale nebaví
všude se perličky kutálí
už zase prší
nebo se zase z mraku
vysypaly.Kdo ví.

~~~~~~~~~~

----------------------
~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 10.08.2022
Přečteno 126x
Tipy 11
Poslední tipující: CULIKATÁ, zdenka, J's .., Fialový metal, Frr, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hravé a něžné-zkrátka jako od Květky ST*

10.08.2022 19:09:20 | Frr

Ta duha je prima.

10.08.2022 14:59:35 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí