Archetypy v galerii

Archetypy v galerii

Ježíš se prochází galerií

prohlíží si podobizny

své matky

 

Nachází v nich

vyvolené malířů

podivuje se nad touhou

být Mu otčímem

 

Vnímá

že rukama malířů

může přicházet

znovu a znovu

 

Prohlíží si

své starověké konkurenty

vnímá je jako střepy

jednoho člověka

 

Jeho matka

je pozměněnou Venuší

vzdušný Apolinář

nechce mít nic s Apollónem

 

Ježíš lepí střepy

ukazuje

Petra i Jidáše

Pavla i Piláta

i sebe samého

v každém z nás

 

Kráčí galerií

prohlíží si obrazy

očima každého návštěvníka

Autor Kaj, 12.08.2022
Přečteno 144x
Tipy 8
Poslední tipující: vůně mraků, Psavec, CULIKATÁ, šerý, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky :-) Krásný víkend

12.08.2022 12:17:46 | Kaj

Ejhle. To je ale opravdu nevšední téma pohledu...

12.08.2022 12:16:49 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí