Velký sen.

Velký sen.

Brodí se životem

a ulicemi velkoměsta.

Jeho velkým snem

je, aby tahle cesta

rychle skončila,

tak rychle, jako život motýla,

když zavane vítr a studené deště

jemu křídla promáčí,

kdy povznést chce se ještě,

však odletět už nestačí.

Možná v životě najde směr

a vše v dobré obrátí.

Nebude muset, brát na úvěr,

když ví, že jej nevrátí.

Zatím se jen vláčí,

za tím velkým snem.

Snad ho ještě užít stačí,

před posmrtným životem.

Autor Kan, 24.08.2022
Přečteno 175x
Tipy 13
Poslední tipující: Stanislav32, Lucucu, Caliéry, Psavec, CULIKATÁ, Marry31, Marten, Protos1182, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň. Já jsem si ji užít stačil*

24.08.2022 20:52:42 | Caliéry

To jsem rád, děkuji.

24.08.2022 22:13:15 | Kan

I to se může stát.

24.08.2022 20:31:39 | Kan

Třeba sen se v realitu promění, někdy člověk ani nestačí mrknout:-)

24.08.2022 15:18:53 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí