Kto by to bol povedal

Kto by to bol povedal

Anotace: že napíšem svoju prvú báseň...

 

Prechádzam si starými básňami

vracajú sa mi spomienky,

pocity, radosti aj bolesti ktorými

som si prechádzal v mladosti,

ktoré ma formovali a formujú

ako vlastní démoni, ktorí ma sledujú

a obviňujú z podvodu

lebo som sa zmenil,

lebo som sa prestal trápiť

a podceňovať- začal som veriť

v to, že sa to naozaj dá,

veriť v seba a milovať neprestať

 

Prechádzam si starými básňami

vracajú sa mi spomienky,

pocity, radosti... bolesti...

bolesti o ktorých viem

že tam boli, kedysi, vtedy

ale už nie sú, odišli

možno zostali tam,

v minulosti,

tam kde patria

niekde ukryté

v očiach

ale neživené do dnes

stali sa z nich

iskierky

meniace sa v lesk

pohľadu človeka

iný život žijem dnes

zostať rovnaký

by bol hriech

 

A aj keď ich mám dosť

tento som k nim nechcel pridať

preto báseň podobná k starým

ale napriek tomu celkom iná

pretože sám som sa stal iným

už nie som tým ustráchaným

zo šikanovaného sa stal silným

tvorca vlastného života, života

ktorý bude stále vyzerať

presne tak ako si ho napíšem

a nie ako ho napíšu druhí

 

Kto by to bol povedal

že si začnem veriť

a naučím sa byť

skutočne úprimne šťastný

kto by to bol povedal

že napíšem svoju prvú báseň

a nie len to! ale že sa aj bude páčiť

skvelým ľuďom pre ktorých píšem dodnes

kto by to bol povedal

že v maličkostiach zmysel nájdem,

cestou objavím tri najvzácnejšie koreniny žitia

a až k tejto básni zájdem

sám som zvedavý kam sa až dostanem,

koho stretnem, koľkokrát sa zamilujem

nebojím sa budúcnosti, už nie, lebo viem

že bude presne taká akú si ju vymaľujem

 

a vám, hejteri a priatelia

za všetko z celého srdca ďakujem...

Autor Dávid, 24.08.2022
Přečteno 140x
Tipy 10
Poslední tipující: CULIKATÁ, Narragan, Marten, Frr, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ste úžasní :) ďakujem vám všetkým :)

14.10.2022 23:49:47 | Dávid

to je ovšem povzbudivé :-D*

24.08.2022 18:37:51 | Frr

já jsem taky zvědavá kam se až dostanu.) fajn se to četlo a hejtr nejsem :)

24.08.2022 18:11:00 | xoxoxo

Vývoj. Od stavebnice a princezen - k eletro komunikačním vymoženostem, a ladným slečnám...

24.08.2022 18:10:44 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí