Procházka Prahou

Procházka Prahou

Anotace: Malování tahů 2022

Václavské náměstí plné lidí.
Hluk a sanitka.
Svatý Václav sedí na koni.
Pohled naplněný.

Jdu pěšky, abych vnímala.
Shledám nápis,
že tam byla mučírna gestapa.
Pak vzpomínám deskou na Opletala.
Minulost není mlha.

Kroky jdou pomalu,
je teplo a nemohu.
Odpočinu si u stromů.
Blížím se na nádraží.

Knihu pod paždí.
Čtu a v duši klid.
Únava se spolkne do sedadla,
nohy se natáhnou
a čekají na konečnou.

Já vím, kdysi se jezdilo párou.
Vzpomínám a je plno.
Jsem ráda, že mohu si sednout.
Uháním za královstvím básniček.

Ve vlahé zemi po příjezdu najdu čtyřlístek
a bude úsměv pro zítřek.
A co si dám k večeři?

Kočiček mazlení
a chleba s máslem.
Miluji i natažení nohou
a umytí po všem milou vodou.
Autor mkinka, 30.08.2022
Přečteno 96x
Tipy 14
Poslední tipující: CULIKATÁ, šerý, Protos1182, Stanislav32, Psavec, Frr, Pablo Kral
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Doma přivítá Tě parta heboučká
pak přijde večeře dobroučká
voda smyje celodenní únavu
nožky natáhneš si do davu- svých milovaných čiči:-). Posílám jim na dálku pohlazení, nad hebké miláčky není :-)

01.09.2022 15:23:11 | CULIKATÁ

Ach děkuji. Ty jsi též na mě milá, drahá.

01.09.2022 15:28:25 | mkinka

tahle Tvá voní blaženstvím poklidu-M,OC OBDIVUJI TVOU POKORU PŘED OBYČEJNOSTÍ DNŮ-ve kterých vždy najdeš zázrak čtyřlístku /třebas malíjo/**

30.08.2022 18:49:22 | Frr

Ach, děkuji. Tvé komentáře miluji.

30.08.2022 19:13:01 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí