O S T R O V .

O S T R O V .

Ostrov v mlhách tajemstvím halený,

úrodná půda, hradby zbořené.

Všichni obchází tajemný kout,

k ostrovu nechce nikdo plout.

 

Jiný, byť mlha slunce propouští

temný,  však s sytostí barev.

Úrodná půda se spoustou vůně 

Kůň pod jařmem hlavu kloní.

 

Kopyta dusají ůrodnou půdu,

do prachu kane jeho pot.

Co chybí skrz mlhu nikdo nevidí

Tou zemí kráčí mlhou sám.

 

~☆~

Autor Protos1182, 31.08.2022
Přečteno 76x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vidím tam islandského poníka :)

31.08.2022 20:25:56 | Narragan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí