Pod otevřeným nebem

Pod otevřeným nebem

Vlahé jitro očka snovačky vsakuje

loďky v korytech slzných kanálků

vyplavují jádra modlitebních knih

a zvonice zázračně čeří i plaší jaro

 

Tohles nevěděla štěstěno láskobolná

že vlečky nevěst motýlích planou

že návěstí pokojné paroplavby tká

rozmarný podzim na plátně těch nocí

 

kdy nebylo kdy štkát pro lásku

čápi bořili pařáty do tmy a slavíci

plakali na nádvořích mistrů popravčích

kdy miloval jsem to břemeno lví

 

to bujné břímě tygří

ty lahodné perutě harpyjí 

co páří se s Venuší

za svitu Marsu

 

Vyslov to jméno - prosím tě vyslov jej!

ať jest paprsek novoluní vrhnut

Pošeptej mi co bys vlastně chtěla

přístřešek nebo palác?

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 01.09.2022
Přečteno 93x
Tipy 12
Poslední tipující: Psavec, Sonador, Kan, šerý, Holoxicht, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Došla mi slova, napsat jakýkoliv komentář. Úžasný text.

01.09.2022 21:56:22 | Vivien

Též se mi nedostává slov. Úžasný komentář. To myslím samozřejmě upřímně :DDD

01.09.2022 23:57:41 | Pablo Kral

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí