Osvícení na Střížkově

Osvícení na Střížkově

Apoštol Jakub

oslněný světlem

zasažený zvukem

překvapený

z jakého kopce

z jaké zatáčky

přijíždí souprava

 

Ovane jej

chladný, vlhký,

trochu zapáchající vzduch

 

Spatří strojvůdce

a právě narozený Leden

vyjíždět z tunelu

do kostry rybí stanice

 

Hlasatelka upozorňuje

světla nade dveřmi svítí

šipky všech dveří

se najednou rozjedou k sobě

 

Je zaděláno

na oplodnění nového úseku

hlasatelka oznamuje

jméno budoucí rodičky 

     

Apoštol Jakub nastupuje

každá stanice jej vítá

jinou barvou

jiným archetypem

 

Rodí se dvanácti porody

dostává se i do depa

strojvůdce přelézá

do druhého konce soupravy

a Jakub umírá a umírá

na zpáteční cestě

Autor Kaj, 02.09.2022
Přečteno 103x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Lexi, šerý, Jan Kacíř, vůně mraků, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

příjemná vtahující atmosféra

02.09.2022 11:01:27 | vůně mraků

Milá vůně mraků, díky, krásný den

02.09.2022 11:12:20 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí