Život ulice.

Život ulice.

Toulá se život ulicemi,

sípavě dýchá a zrakem tápe,

motá se, po trávě šlape:

dívám se na něj a smutno je mi.

 

Na paty smůla se mu přilepila,

táhne jej dolů a brání v letu.

Žila s ním léta, léta s ním byla,

občas mu nabídla cigaretu.

 

Divoká hudba z oken se line,

to životy občas rozehřeje;

co dělat, když láska je mine,

co dělat s životem bez naděje ?

 

Snad toulat se ulicemi.

 

Autor Kan, 03.09.2022
Přečteno 87x
Tipy 11
Poslední tipující: Sonador, Marten, šerý, Fialový metal, Psavec, OpilyJohn, Frr, Stanislav32
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké

03.09.2022 12:30:13 | Stanislav32

Děkuji.

03.09.2022 18:39:02 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí