Frankenstein

Frankenstein

Cihlář krájí

kusy masa země

peče je v těle cihlárny

 

Zedník marinuje

sádlem šneků

 

Elektrikář osazuje

šlahouny nervů

paticemi pro žárovky mysli

 

Úředník tetuje

červená a modrá čísla

na zápěstí

 

Obkladač skládá čtverce

spáruje mřížemi

šmolku výřezů nebe

 

Obyvatelé se očisťují

v malých a velkých klecích

zavěšených nad sebou

 

Básník řeže

hlavy na záhonu textu

jako zelí

 

Metalurg přetavuje

koňské podkovy

do kulatosti pístů

 

Těžař exhumuje

těla dinosaurů

 

Řidič je nechává rozběhnout

výfukem utéci

každých deset kilometrů

jednoho dinosaura pro nebe

Autor Kaj, 05.09.2022
Přečteno 103x
Tipy 16
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Equus przewalski, Marten, šerý, Caliéry, Fialový metal, Frr, Holoxicht, Stanislav32
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už první odstavec je perfektní...

05.09.2022 11:32:10 | Caliéry

Díky :-)

05.09.2022 16:32:23 | Kaj

krása !!!!!! MOC SE MI LÍBÍ-ejhle humor absurdních metafor..ST*

05.09.2022 10:50:44 | Frr

Humor nebyl úplně plánovaný. Přesto jsem se mu nedokázal vyhnout, což mě nakonec velmi těší :-).

06.09.2022 08:19:03 | Kaj

Díky, krásné babí léto

05.09.2022 16:32:08 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí