Smolařka.

Smolařka.

Barevna světla restaurací,

jak lampy můry, je lákají,

ve víru tance svou plachost ztrácí,

míru neznají.

 

Po nocích, jak kočky, toulají se,

za pozlátko by, snad, život daly,

jsou jako jiskry v křišťálové míse,

život svůj nespoutaly.

 

Pak jednu z nich našli na ulici:

ten pohled hezký není,

ležela mezi zdí a popelnicí,

na tváři krev, v očích překvapení.

 

 

Autor Kan, 07.09.2022
Přečteno 76x
Tipy 12
Poslední tipující: Fialový metal, blues, Frr, Psavec, Marten, Stanislav32, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí