Básník a pes.

Básník a pes.

Básník a pes:

když básník píše,

pes leží kdes.

Leží tiše, upadl do snové říše,

jen občas okem jistí,

padající listí - na zahradě:

má trochu po náladě,

když básník - jeho pán,

leží vyčerpán - pod jabloní.

Je dusno, nebe se kaboní.

Je nasnadě, že bouřka v zahradě

poezii nesvědčí.

Pes vstane a zívá,

na básníka, na pána se dívá

a oddaně čeká.

Pán na to nic a pes štěká,

očekával víc.

A tak odešel ke stromu,

k tomu nejbližšímu u domu,

aby to, co psi často dělají,

když páničci čas nemají,

s velkou slastí udělal.

básník - pán jen klidně stál

a na svého psa se smál.

Autor Kan, 11.09.2022
Přečteno 79x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, Stanislav32, Frr, Marten, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná kombinace psa a básníka .)

11.09.2022 16:48:06 | xoxoxo

Děkuji.

11.09.2022 17:45:39 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí