Čas

Čas

V šeru staré lampy snívám,
svalen v křesle rozvrzaném,
rej myšlenek s nocí stmívám,
sám ve světě předstíraném.

Čas mi po dnech život sbírá,
misky vah se skutky plní,
los osudu mincí stírá,
samet střídá ostré trní.

Až se jednou roky sečtou,
zastavím se odevzdaný,
kalné oči příběh přečtou,
smazán zmizí pod hvězdami.
Autor Martin Kučera, 15.09.2022
Přečteno 137x
Tipy 11
Poslední tipující: Marten, Fialový metal, mkinka, šerý, Psavec, Holoxicht, Sonador, Stanislav32
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí