Podzimní hudba

Podzimní hudba

Kapky deště dopadají na plochy střech
Louže jako zrcadla, zapuštěné do dlážděných cest
Šedé mraky, brázdící vody nebes
Deštníky duší, schovávajíc svůj jediný lesk

Padající listí, kličkující mezi nebeským pláčem
Dopadající na zem a stávající se kobercem
Který krásu podzimu barevně zvýrazní
Který podzimní melancholii dopadem slz rozezní

Až všechny větve budou holé
Až z koberců vzniknou malé hory
To pak podzim svou poslední píseň složí
A nechá si zahrát, poslední jeho tóny
Autor Roy, 17.09.2022
Přečteno 156x
Tipy 4
Poslední tipující: šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí