Tři moudra moudrá

Tři moudra moudrá

Vyvolený národ zní v dětském srdci, jako rej všech hraček světa. Hrdinou se stává i komu z bot čouhá sláma. Svět se mění každý den, to co bylo, je jak sen, proto moudrost věkem dána, na nit snu je navlékána, kolik lásky, kolik strastí, drží tělo od propasti. Právě teď. TEĎ je slovo milé, prožívej svoje chvíle Právě teď! Kde spojí se sen? kdy přijde ten den? Čekat nikdo nemusí, stačí, když jen okusí přítomný okamžik. Tam spojí se den. I ten váš sen, s moudrostí, s propastí, věčnou je součástí.Té boží milosti, žít si ten sen.

Jak pochopit či uchopit, tělo, jenž stárne, duše však mládne. Kdo tělo si vlastní, stanou se, myšlenky pastí. Kde začátek se vzal?Konců, opravdu se bál. Kde lidé, modlí se, jen, za živé. Čekají až přijde, faktura za smrt. Kdo si běží po pěšině, životem se těší, to mu přijdou všechny chvíle. Jak? Oslovi uši. Potom stačí, naslouchat, jak svou duši, poslouchat. Šeptající, vibrující. Svými křídly, lechtající.Jednu bytost, chechtající. Je to láska? Je to smrt. Kdo se umí jet tak smát, neboj se dlaň nepodat. Potom pěšinou se stane, vesmír celý vzplane a nikdy nepřestane.

O výchově dětí, kterých je, jak smetí, mudrují po staletí. Ví se jen málo, že by zato stálo,obrátit celý svět, jednou tam a zpět. Když stoupneme si před děti, uspěje jeden z deseti. Proč zoufale tak málo, že by zato stálo, učit se zas od dětí.Kde křišťálová studánka, kde nejhlubší je les, když se dítě podívá, ví kde, je zakopaný pes.
Autor Fatr, 17.09.2022
Přečteno 112x
Tipy 6
Poslední tipující: Fialový metal, mkinka, Frr, Stanislav32
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jaká je tohle báseň?

18.09.2022 00:20:51 | Psavec

Nuže přidám se k tobě, Psavče.

18.09.2022 19:39:15 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí