Milenka

Milenka

Barevná vůkol mlha a zář

Milenka bez těla nemá však tvář. 

V tichu písku se lehce vznáší

ryba po nebi pozvolna kráčí.

 

Duhové ťápoty do vzduchu kanou

nebyla zraněna pozemskou ranou.

Tam v kruhu mraků fialový stojí dub

na koncích listů tisíce krup, mrznou. 

 

Krmí se ryba fialovým ledem

třeba je červenec, tak jako leden.

Perly ledu potrava její jedinná 

nelétá vodou a ani nezpívá,  je led.

 

 

Autor Protos1182, 18.09.2022
Přečteno 97x
Tipy 16
Poslední tipující: Sonador, CULIKATÁ, Marten, šerý, Stanislav32, mkinka, Psavec, Frr, Fialový metal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi hezké

18.09.2022 17:30:59 | Stanislav32

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí