Netečná

Netečná

Šedý dým cigaret líně se vznáší,
načechrán paprsky vábících neonů,
prach ulic do oken mlčky se snáší,
večerní ozvěnou vzdálených klaksonů.

O lampu s ladností zvětralou opřená,
a prsty štíhlými na stehnech zkřížených,
pokrčíc bělostná, prokřehlá ramena,
zaostří pár očí únavou přivřených.

Znovu pak poklesá osudem smířená,
netečná, bez touhy, snů, odevzdaná,
pod tíhou dotyků vzdychajíc vzdálená,
a v srdci vyhaslá pustina spálená.

S ránem pak uléhá, prázdná a bolavá,
pro spánek strhaná znaveně běží,
v posteli schoulená, na duši špinavá,
usíná s štěkotem psů na nábřeží.
Autor Martin Kučera, 24.09.2022
Přečteno 101x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, šerý, Marten, Psavec, Nona, Frr, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí