Láska

Láska

Kto lásku hľadá,
tam, kde prach sadá?
Kto kvet nezalieva,
kým mu neumiera?
Kto neuhasí smad,
keď smadný je, veď?
Keď z otázky veď,
stane sa odpoveď.

Ako činná sopka,
nechce vychladnůť,
ako stará láska,
nechce zabudnůť.
Takto život žijem,
bol som vychovaný.
Keď milovať budem,
budem milovaný.

Ako úsvit ráno,
slnko nad morom.
Život s láskou, áno,
podobá sa snom.
Osvieti Ti cestu,
ako hviezda v noci.
Šťastie za nevestu,
keď láske si v moci.

Takto stvorení sme
a takto to treba.
A kto hovorí nie,
ten klame sám seba.
Lepšie je milovať,
ako je zabudnůť.
Lepšie je zachovať,
ako vojna a smrť.
Autor RoTa, 28.09.2022
Přečteno 104x
Tipy 5
Poslední tipující: Sonador, marketkova, Jeněcovevzduchukrásného, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Keď milovať budem, budem milovaný" tak to fakt

29.09.2022 07:43:43 | marketkova

Dělám co můžu :-)

29.09.2022 20:07:26 | RoTa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí