Půjdou pěstovat i baterie?

Půjdou pěstovat i baterie?

Hraboši se na podzemních dálnicích

občerstvují žárovkami

 

Lidé odšroubovávají

opatrně ukládají

 

Cinkání v pytlích

probouzí jírovec

pomalinku otevírá

zelené stíny víček

s pichláky řas

tisícera ježků

 

Červené žárovky zvlášť

pro zadní světla aut

pro komíny a vysílače

 

Jírovci vypadávají oči z důlků

dívají se ze země

 

Dočkají se bílé duhovky

v kaštanových bělmech

rozsvícení žárovek

v žaludcích za podzimní mlhou

koketující s dýmem

pálené bramborové natě?

Autor Kaj, 29.09.2022
Přečteno 106x
Tipy 13
Poslední tipující: Stanislav32, básněnka, Akrij8, Psavec, šerý, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a rzivost kaštanů mne pohltila, cvrnkám je do důlků..
abych prostě žila

14.01.2024 18:20:38 | básněnka

Číst si a vychutnávat v představivosti*

29.09.2022 17:16:06 | šerý

Děkuji moc, přeji krásný večer

29.09.2022 21:52:14 | Kaj

Nápadité

29.09.2022 09:50:56 | mkinka

diky :-)

29.09.2022 10:37:59 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí