Doba

Doba

Každým dnem potkáváš desítky tváří,
některé zachytíš, oči se zaklesnou,
z některých přátelství a dobro září,
a jiné na pozdrav míjíce nehlesnou.

Ve spleti osudů snažíce nepadnout,
anebo vyzobat klenoty zlaté,
za vlasy šance své ve chvíli popadnout,
ohledů nedbaje, nic není svaté.

Po smyslu života pátrat se nenosí,
hodnoty srdeční zdají se plytké,
cíle a úspěchy leskem se honosí,
na vřelé otázky odezvy břitké.
Autor Martin Kučera, 29.09.2022
Přečteno 122x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, Sonador, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedená, líbí se mi .)

29.09.2022 16:23:07 | Constantine

po smyslu života pátrat je asi to jediné proč tu jsme :)

29.09.2022 16:03:51 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí