Kalné ráno

Kalné ráno

Běsnění budíku přetíná snění,
paprsky ostré se pod víčka derou,
obrysy večera ránem se mění,
v zácloně zcuchané, mouchy se perou.

Na patře poušť se pachutí sžírá
v hlavě smršť úlomků úporně bodá,
žaludek záblesky noci se svírá,
svědomí mocnými kousanci hlodá.

Dunění rytmu a přehlídka tváří,
útržky vět, smích, emoce bouří,
další drink ve světle modravě září,
prostorem ztraceným v mlhavém kouři.

Ránem pak studeným ulicí šerou,
nejistě kráčejíc omítky stírá,
z pod mraků paprsky první se derou,
vlezlý chlad ranní se pod šaty vtírá.
Autor Martin Kučera, 30.09.2022
Přečteno 77x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, Psavec, Holoxicht, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...aby nás probralo ze snu,
vykročit vstříc novému dnu
Krásný den, Martine

03.10.2022 22:24:05 | Emily Říhová

Děkuji. I Vám :)

04.10.2022 05:43:39 | Martin Kučera

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí