Život je čas

Život je čas

Život je čas jenž kvapem plyne ,
jak řeka hnána proudem svým,
po ostrých březích vodu vine,
paprsky slunce střídá stín.

Ať městský žebrák, nebo císař,
jen krátce jsme tu stvořeni,
v kronikách možná pilný písař,
náš příběh v slova promění.

Prý osud řídí naše kroky,
anebo je vše náhoda?

Užívej chvíle, týdny, roky,
když věk květ mládí rozprodá.

Život svou rýhu v čase oře,
dnes pramen jsi a zítra moře..
Autor Martin Kučera, 03.10.2022
Přečteno 137x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, Nazarian, jitoush, mkinka, Kan, Marten, Marry31, šerý, Frr, Holoxicht, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čas je život, někde..

03.10.2022 18:06:03 | Constantine

Čas nezastavíme, proto bychom měli žít naplno přítomností

03.10.2022 14:06:08 | Marry31

Je to tak :)

03.10.2022 14:41:21 | Martin Kučera

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí