Proč?

Proč?

Časovač nařídíme
a hned svět řídíme.
Na spoustu přehmatů,
dáme jen záplatu.
Nejvíc to oceníme,
až když to zaplatíme.
Pohádky pro deti,
dědí se staletí.

Hodně je nároků,
pro spousty doteků.
Nápady v terénu,
vylité z betónu.
Umělé osvětlení,
měsíc nám v slunce změní.
Děláme pokroky,
pro vyšší nároky.
Válčíme o sto šest,
tam v dálce hoří les.
Ty šaty jsou fakt děs,
posraný eko ples.

Kdy už to pochopíme,
tenhle svět nevlastníme!
Všechno tu zotročíme,
za pár let nebudeme.

Co po nás zůstane?
Tenhle svět zestárne.
A děti pak marně,
hrajou si na farmě.

Milion výkriků,
zaznívá z úkrytů.
Eko ples maří to,
červený tlačítko.
Jak je to možný,
že věci nemožný,
jsou vlastně v diskuzy,
výhra lidské lůzy!

Proč jsme to dopustili?
Kořeny opustili!
Ta Zem nás vychovala,
vygenetizovala.
Komu si to Bože?
Šestý den ptám se, cože?
Nejde čas navrátit,
když byla tma a klid?

Serte na válku,
dětem pohádku
a čokoládku.
Rozkvetlou zahrádku!

Cokoliv děláme,
jiný svět nemáme.
Proč to neuznáme?
Ruky si podáme!
Autor RoTa, 06.10.2022
Přečteno 92x
Tipy 4
Poslední tipující: Stanislav32, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí