Noční můry

Noční můry

Na nebi vzplál krvavý pruh,

když východ ránem přicházel,

mrak šarlatovým pelem skvěl,

nad obzor vzlétl slunce kruh.

 

S tmou noci kvapem temný duch,

mizí ze snů děsuplných,

v zmatku dějů nesmyslných,

jsem herce v hlavní roli hrál.

 

Sen divý se mi znovu zdál,

růží černou skryté tváře,

jejíž trn mi spánek páře,

tmu matce noci úsvit vzal.

Autor Martin Kučera, 10.10.2022
Přečteno 95x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, šerý, Iva Husárková, paradoxy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je hodně dobrá poezie.

20.03.2024 11:33:44 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí