Náš život nese jméno štěstí..

Náš život nese jméno štěstí..

Proč hledáme štěstí pramen,

kde touha po něm rozkvétá,

bezradnost, pokrčení ramen,

odpověď v kresbě zakletá,

hlavou mudrce prosetá,

je našeptána do pověstí,

tajemně křídly třepotá,

náš život nese jméno štěstí.

 

Po šňůrce perel zatoužíme,

měšec náš nechť se naplní,

však náhle jaksi hůře spíme,

třpyt perel spánek oslní,

náš klid se vplétá do trní,

jež ostře píchá do zápěstí,

ve světě svém jsme patrní,

náš život nese jméno štěstí.

 

Květiny náhle jinak voní,

i lež má jaksi oblé hrany,

pohled náš mlžný mamon cloní,

považujíc se za dvořany,

i mince zlatá dvě má strany,

ta jedna duši neklid věští,

druhá otvírá velké brány,

náš život nese jméno štěstí.

 

Když krutá nemoc dny nám zkrátí,

bezmoc a strach, zatnutí pěstí,

perly zdraví nenavrátí,

náš život nese jméno štěstí!

 

 

 

Autor Martin Kučera, 11.10.2022
Přečteno 95x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Sonador, Stanislav32, Kan, Marry31, CULIKATÁ, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná myšlenka, líbí se mi

11.10.2022 12:28:28 | Marry31

Díky :)

11.10.2022 12:56:43 | Martin Kučera

Krásně napsané. Náš život nese jméno štěstí, jak se říká, štěstí už je, když se ráno probudíme a nic nebolí.

11.10.2022 07:54:57 | CULIKATÁ

Děkuji :)

11.10.2022 12:57:15 | Martin Kučera

Propracované.

11.10.2022 06:49:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí