Ranní vlak

Ranní vlak

Po ránu kráčíme zšeřelou ulicí,

do barev listí vanou naše slova,

vlasy tvé, oči, ústa jahodová,

měsíční dech na řasách se třpytící.

 

Před námi na dohled obrysy nádraží,

srdce se zachvěje blízkostí loučení,

stiskem tvé ruky se naposled ujistím.

 

Mlhu a ticho vlak najednou rozráží,

měsíce bez Tebe změní se v mučení,

náhodně pohlédnu - vtom náhle znejistím..

 

Přes růžovou tvář ti přeběhl divný stín,

polibek letmý, tvá dlaň, kráčíš rychle pryč,

zmateně ohromen-v mé dlani chladný klíč,

tvá tvář v okně vagonu do rána mizící.

 

 

 

Autor Martin Kučera, 12.10.2022
Přečteno 100x
Tipy 14
Poslední tipující: šerý, Stanislav32, Iva Husárková, Dreamy, Kan, Fialový metal, Fil, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Znovu mám tušení, že je zpívaná.
Líbí se mi styl tvého psaní. :)

12.10.2022 19:28:08 | Dreamy

Díky. Je pravda, že se mi při skládání v hlavě melodie honí :)

13.10.2022 06:42:49 | Martin Kučera

Nesnáším loučení

12.10.2022 12:52:36 | Marry31

Já také :)

12.10.2022 18:05:59 | Martin Kučera

To je dobré.

12.10.2022 11:25:39 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí