Kdysi v parku..

Kdysi v parku..

Když kdysi za soumraku,

kráčel jsem schoulený,

obtěžkán tíhou mraků,

životu vzdálený.

 

Cestou se listím brodil,

parkem jenž usínal,

měsíc den vyprovodil,

já mlčky vzpomínal.

 

Na časy bez starostí,

spontánních nápadů,

na bytí přítomností,

a sluncí západů.

 

Na konci parku stála,

pod vrbou spuštěnou,

snad se mi chvíli zdála,

křehkou a raněnou.

 

Když jsem ji tichem míjel,

pohlédla do očí,

okamžik jsem se vpíjel,

než hlavu otočí.

 

Spatřil jsem bolest čirou,

v zeleni bezedné,

života louku širou,

ve tváři pohledné.

 

Plaše se pousmála, 

zimou se zachvěla,

pak cosi zašeptala

a tichem zmizela.

Autor Martin Kučera, 15.10.2022
Přečteno 120x
Tipy 17
Poslední tipující: šerý, mkinka, Dreamy, Iva Husárková, Kan, blues, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Aramgad, Frr, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo to se stává. Víly ještě existují!*

29.10.2022 00:22:50 | šerý

Opravdu líbí.

17.10.2022 16:21:04 | mkinka

Pěkně napsané.

16.10.2022 00:17:11 | Kan

Asi v parku na Hlaváku.Tam je neštěstí kam dohlédneš:-(.Máš to zase hezký ST:-)

15.10.2022 14:56:22 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí