Plynný obr

Plynný obr

Kouř z hlavní rozbil okovy ohniváků

v taktu oskeruší vyslídil marnivost 

jižních moří tep saje pozdní hrozny 

a utápí bol v nevěstincích z atlasu

 

Vida! Pošlapaný hermelín krále Urana

žaluje horko v hnízdech andělů

pařáty orlů mizí v beznaději moří

dýchaje páry v průdušnicích mizí

 

Doliny labutích perutí spí v pokleku

studny v dech meluzín a v nářku zní

cinkají jak mexické dolary o hrany

smáčené jinotajným kořením dní

 

Proč brodíš jen kojné řeky Urane?

proč probleskuje tvůj meč v čele karavan?

proč ústí tvé žlázy v mrtvé dno jizev?

a proč sládne tvá hořká melodie?

 

Moc-li by bylo z pochvy meč tasit

a zášť tvou v démant proměnit

Urane! Sviť na cesty poutníkům

a raněným láskou ukaž co zbylo

 

z pozdního sběru

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 20.10.2022
Přečteno 81x
Tipy 11
Poslední tipující: šerý, Sonador, Iva Husárková, Psavec, Vivien, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST* ST* ST* :-D***

20.10.2022 22:43:28 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí