Předzimní…

Předzimní…

Anotace:

Uschly už z léta kopretiny
a z polí seno odvonělo,
na zemi padly težké stíny,
přikryly duši, srdce, tělo.

A při podzimním smutkobraní
dolévají mi do sklínky,
pití se ústa neubrání,
polykám trpké vzpomínky.

Uschly už z léta slunečnice
a pole příchod zimi tuší,
samota, věrná společnice
přikryla srdce, tělo, duši.

A při podzimním svátku svatých
celou noc se mnou protančí,
bolest mi stoupá po obratlích,
plíce dech popadnout nestačí.

Uschly už z léta sedmikrásky,
z polí se mlha táhne k řece,
a první mrazy beze hlásky
přikryly tělo, duši, srdce.

A v den zimního slunuvratu
pevně mně k sobě přivinou,
pocítím v hrudi náhlou ztrátu,
než tiše splynu s krajinou.
Autor Flamy, 23.10.2022
Přečteno 136x
Tipy 15
Poslední tipující: Houslistka, šerý, Iva Husárková, Kan, mkinka, Nazarian, Aramgad, Fialový metal, Psavec, Dáma z kavárny, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smekám..

11.05.2023 15:07:14 | Houslistka

Stylově vyvedené do extáze slovní sympatie.

23.10.2022 19:42:13 | mkinka

tahle se mi líbí, dík

23.10.2022 13:10:00 | Aramgad

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí