SONET NA NET

SONET NA NET

Anotace: jako na síť jsem myslel

Sbírka: Dva svetry

moje ty sonety nešťasné
to je spíš takový ubohý RAP
jako když ohniště vyhasne
či zmizí hvězdičky z oblohy NEB

neb na co je veršů psáti mi samému
na co se dívati písmenům na záda
na co je slova klást v podivném systému
v systému obřadném když si to nežádá

když si to nežádá lidová zábava
když proto nezbyla ve světě nálada
člověku nezdá se básníka představa

představa ve verších úhledně složená
nikdo však netuší vlastně co znamená
když pramen vytryskne člověku ze jména

Autor Uličný, 24.10.2022
Přečteno 164x
Tipy 5
Poslední tipující: Nazarian, Kan, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poezie je mnohohlavá saň s mnoha výřečnými jazyky. Vyřízneš li jazyk, srdce jí neumlčíš... snad jen kolem drobků korajících slov zadupeš.

Jsem na přijmu a pěkné*

25.10.2022 01:27:59 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí