Vnukovi.

Vnukovi.

Co tě čeká hochu,

ve tvém lidském živitě ?

Láska i trápení trochu,

rozbité okno, kus kalhot na plotě.

Potom příjdou školní léta,

jedna škola, druhá, třetí

a po mládí bude veta,

tady vidíš, jak to letí.

A jsou tu všední starosti,

práce, svatba, možná děti,

občas trochu radostí

a složenek jako smetí.

Děti do světa se rozletí

a nastanou klidná léta.

Co přijde, nemáš ponětí,

to však není konec světa.

Náhle zjeví se ta chvíle,

kdy ti do života vstoupí

a bude se mít k světu čile,

bytůstka, co spánek loupí.

A svět znovu zkrásní,

prozáří se nadějí.

Dívej se a žasni,

začni šetřit raději.

Autor Kan, 25.10.2022
Přečteno 121x
Tipy 14
Poslední tipující: Stanislav32, Marten, šerý, Tvbm, Psavec, CULIKATÁ, Jan Kacíř, mkinka, Aramgad
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

komplexnost a lehkost bytí .) pěkné

25.10.2022 15:06:57 | Constantine

Díky za komentář.

25.10.2022 15:19:06 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí