Lazarovi…či?

Lazarovi…či?

Kráčaš v tme?
Kráčaš sám?
Teba človek sa pýtam.
Si nahý?
Kráčaš kam?
Upínaš zrak ku hviezdam?

Čo srdce,
bolí Ťa?
A svedomie hryzie Ťa?
A strach máš?
Mučí Ťa?
Či to kráča v tme dieťa?

A slzy,
si zažil?
Keď si druhým ublížil?
Keď ruky
si si myl,
komu si zrak zamlžil?

Plač a smiech?
Poznáš hriech?
Desať starých krátkych viet?
Milovať
a obeť!
Ver a odpusť! Nič viac niet.

Obleč sa,
kráčaj späť.
Budeme sa zas vidieť.
Čo je tvoja
odpoved?
Že je lepšie nevedieť?
Autor RoTa, 28.10.2022
Přečteno 82x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Jeněcovevzduchukrásného, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutek ve vyjádření.pocit samoty

28.10.2022 04:28:26 | mkinka

Sám, nahý a v tme, bude na konci každý z nás. Dôležité je, ako naložíme s tým málom, čo máme…

28.10.2022 06:42:26 | RoTa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí