Čert a Káča…rovo

Čert a Káča…rovo

Neviem, či som toľko pil,
sen sa ti mi raz prisnil.
Čert raz dávno v horách žil,
chalupu si postavil.

Vyhnali ho z pekla, z neba,
zlobu vraj na Zemi treba.
A, že on sa len tak nedá,
zlobu nám tu robiť nedbá.

Nevedel však, čo si počať,
nevedel ako má začať.
Ľudia milí ako mača,
v kostoloch ich videl kľačať.

Čert sa čúli, krúti rohy,
vyprdnem sa na tie hory.
Povymetám v mestách rohy,
nech zlo, ako v pekle horí.

Začal teda len tak mierne,
feťák, zlodej, šatstva zberne.
Zrazu toho neúmerne,
krčma, bordel, nočné herne.

Čert už nebo, peklo volá,
právnikov, že si zavolá!
Veď, vraj toto už je zloba,
čo jeho pracovná doba?

Milí moji vravím Vám,
vymysleli v pekle plán.
2000rokov vám dám,
potom na Zemi som Pán.
….
a akože sa Čert volám,
nebudem zlo robiť sám,
pomocníkom zavelím,
Hitler, Stalin, Putin, Kim.

Snáď rozprávka nenudí,
kedy vás už prebudí?
Veď je pre vás, pre ľudí,
mňa Čerta to dosť nudí…
Autor RoTa, 29.10.2022
Přečteno 82x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí