Uplakaná.

Uplakaná.

Já potkal ji na ulici uplakanou,

slzy ji smáčely stíny:

když jsem šel ráno pro noviny,

dříve, než druzí vstanou.

 

Stála, snad trochu unavená,

a nebyla k utišení:

na ulici, kde nikdo není,

v šatech, sotva po kolena.

 

Její tvář vzal jsem do dlaní

a pohladil ji po vlasech:

ji vídal jsem ve svých snech,

co krade je svítání.

Autor Kan, 04.11.2022
Přečteno 85x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, šerý, Marten, Fialový metal, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí