Podzimní.

Podzimní.

S vrcholů hor stéká mlha do údolí,

jako mléčná řeka, dolů se valí.

V dolinách rozplyne se do okolí,

teče, dokud vše nezahalí.

 

Slunce tvář svou v mlze skrývá,

tak, jako nevěsty pod závoji.

Mlha je líná a trpělivá,

nespěchá: a vítr hraje na hoboji.

 

Mlha se zvedá, s mraky se pojí,

ty mohutní, barví se do olova.

U okna vzpomínám na lásku svoji;

jaké by bylo to, vše začít znova ?

Autor Kan, 05.11.2022
Přečteno 70x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Tvbm, Psavec, Fialový metal, Marten, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bezva. Tak tu podzimní atmošku, jsi trefil dobře.*

05.11.2022 15:06:46 | šerý

Díky za komentář.

05.11.2022 16:45:04 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí