Podzim zraje

Podzim zraje

Stmívá se a podzim zraje,

světla lamp chodníky pohladí,

s kobercem listí si hraje,

vítr jenž žene je, hromadí.

 

Postavy k domovům spěchají,

lezavou zimu svých kabátů,

za dveřmi domovů nechají,

těší se z hřejivých návratů.

 

Noci se dlouží a slzí,

a s rány mlhu si předají,

cáry tmy pokradmu mizí,

obláčky z komínů stoupají.

Autor Martin Kučera, 07.11.2022
Přečteno 128x
Tipy 14
Poslední tipující: Stanislav32, Jeněcovevzduchukrásného, Emily Říhová, Sonador, kozorožka, Frr, šerý, Fil, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a do žil pak teplo vleje
šálek horkého voňavého čaje...
Hezké Martine, ráda jsem četla

08.11.2022 22:37:57 | Emily Říhová

Děkuju, jsem rád, že se líbila :-)

09.11.2022 06:26:58 | Martin Kučera

ST.Pěkné.

07.11.2022 19:25:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí