Chmíří

Chmíří

Na louce pampeliška kvete,

vypadá jak slunce malé,  zlaté.

Slunce po obloze duje

Chladno kvítek ofukuje. 

 

Bělá se kde bylo zlato,

V chmíří stříbra se přetavilo.

Sežehlé sluncem asi bylo

v větru se stříbro rozpustilo. 

 

Padáčky stříbra ve větru se nesou

pod sebou semínko zlata nesou.

Čekají, mají v větru čas. 

Pak slunce dá plno krás.

 

~☆~

Autor Protos1182, 08.11.2022
Přečteno 75x
Tipy 7
Poslední tipující: Bufik, Psavec, šerý, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké a milé.

08.11.2022 09:52:48 | mkinka

:0) děkuji

08.11.2022 10:45:16 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí