Náměsíčná.

Náměsíčná.

Za svitu Měsíce prochází domem,

prochází domem, ve snu se topí,

- paprsek Měsíce kroky ji vede.

 

Vlasy stříbrem dívce zkropí,

černá kočka v chodbě přede,

- ráno ji probudí pod velkým stromem.

 

Měsíc, když září, má velkou moc,

silou svou mořím vládne,

- světlem svým noc v den mění.

 

Odolat volání, není snadné,

zmatené bývá probuzení,

- pak ztracený volá o pomoc.

Autor Kan, 08.11.2022
Přečteno 65x
Tipy 12
Poslední tipující: Bufik, šerý, Holoxicht, Sonador, Frr, Marten, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavá

08.11.2022 22:14:21 | mkuchař

Děkuji.

08.11.2022 22:20:51 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí