podzimní okreskou

podzimní okreskou

 

 

 

podzimní okreskou

 

deštivá mlha na lovu krajem

drží si pohled na stopkách

jak na čekané

když se nečekaně

odnikud připlíží blýskavé oči

z boku to krátce a šustivě sssykne

skoro bych věřila

že než tvora ve zpětném zrcátku

do útrob pozře šeď

varovně na mě zamrská ocasem

 

 

 

 

 

před cestou do práce

 

na chodníku mi přes botu

přeběhla černá myš

v úleku přemýšlím

jestli to vůbec něco znamená

a vzpomenu si na skvostně zetlelý

zahradní kompost

v něm myší hnízdo

a můj rýč

 

 

 

 

 

slepičí dvorek

 

ze dvířek kůlny

k otvoru na spodní hraně

opadly poslední listy psího vína

zůstala žilnatina jak uvnitř člověka

a pod ní sotva zřetelný nápis

SLPKY s dopsaným Í

z doby kdy jsem je chtěla

ochránit v jejich království

s pařáty vzteklého

kohouta na zádech

děda zas mě 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor cestadolesa, 10.11.2022
Přečteno 100x
Tipy 6
Poslední tipující: lawenderr, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v mlze může číhat ledasco, nikdy nejsi dost připravená ... :) máš štěstí, jen to syklo!

11.11.2022 12:20:05 | lawenderr

Díky moc:))

17.11.2022 11:04:57 | cestadolesa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí