Měsíc

Měsíc

 Pod noční oblohou

Moře temné

Hledí na hvězdy zářivé

Vzdouvá se a valí marně

Těch hvězd se vlny nedotknou

Jen Měsíc, ten smíšek noční

Koupe se ve vlnách sám

Aby byl příště hezčí

Aby lépe milencům cestu ukázal

při jejich toulkách nočních

Pak do mraků se schoval

až oba v tichém obětí budou

Jen hvězdy ponechá jim v očích

Až skončí svoji hru milostnou

A sám ve vesmírných tmách

Půjde si s hvězdami povídat

 

Autor Aramgad, 12.11.2022
Přečteno 91x
Tipy 6
Poslední tipující: Stanislav32, mkinka, jenommarie, Psavec, Caliéry
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí