Otázky.

Otázky.

Oči plné otázek a prázdných odpovědí,

těch pár slov si chladný vítr vzal.

I když se ptají, nic se nedovědí,

a vítr s radostí na syrinx hrál.

 

Po nočním nebi hvězdné letí roje,

tuláci v ulicích žasnou.

Já stojím u okna do pokoje,

za nimi dívám se až zhasnou.

 

Do dáli mizí a s nimi má přání:

sotva jsem stačil je mít.

Hvězdy letící nebeskou plání,

snad i ta dokážou vyplnit.

Autor Kan, 13.11.2022
Přečteno 61x
Tipy 10
Poslední tipující: M.A.Rek, Psavec, Marten, šerý, mkinka, Bufik, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně pěkné.

13.11.2022 14:13:48 | mkinka

Mockrát děkuji.

13.11.2022 16:47:57 | Kan

Rádo se stalo.

13.11.2022 17:08:50 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí