Psí hvězda

Psí hvězda

Žhavé ruce Síria křehnou a vyráží v letorosty

klíny divokých planet pamětí lůna obtěžkané

plodí láskobol a tesají totemy do otevřených ran

má hlava chvěním citů rozráží klenby tesané

a ze svatých obrázků na nebi vylétají hejna vran

 

 

Spálilas mi srdce a dýmem z kadidla zmlžila oči

usnulas mlékem z Dráhy opojená a jen snila bys

Volám POMOC SÍRIE ! Ať sekera tne do paprsků!

tišiny svých ňader noříš do tmy vysvěcené kdys

poutí loktuší s voňavým dítětem Síria a blesků

 

 

Modré klubíčko razí teď chapadla do prázdna očí

co neviděly polibky smrti na plátně s vůní louky

daleko tvých přejemných tkaniv v hlavách obrů

tepe naše hodina jak Síriova žhavá horkokrevná

perokresba na polštářku, sonet s modrou krví

Autor Pablo Kral, 15.11.2022
Přečteno 102x
Tipy 14
Poslední tipující: M.A.Rek, zdenka, Stanislav32, Sonador, Frr, Tvbm, mkinka, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

TO JE SILNÉ***ST*

15.11.2022 09:24:13 | Frr

díky nastotisíckrát :D

15.11.2022 09:25:51 | Pablo Kral

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí