Tvář

Tvář

tvoříš sebe bez přetvářky
bosé vlaky jedoucí do světla
v jantarovém kupé tekoucí žízeň
jenž nespala už od úsvitu
jak bujná hříva nad okny
do krvavého těla
a koně hněvem obtěžkané
z rubínu tvá chodidla bílá

ne ti bez nebe
ale ti s lampami
budou nám hrát
až přinesu oběť
nožem pokrájím vůně cest
ty jablko svolné
ke sňatku s nahotou očí mých

jak chutná březost
v myslích statných dubů
tak málo mám
v očích těch prachu
co bylo včera snem
dnes se znovu zdá
už ne v kupé
na žebrácké stoličce
berem a ruka ohavně pálí
v nížinách chlad dopřál mi
v čehož mlčení roste a věří
nepros
miluj

Autor Pablo Kral, 16.11.2022
Přečteno 91x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, M.A.Rek, Jan Kacíř, Kubíno, Iva Husárková, Bufik, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poezie na více počtení. A poté dostaví se prožitek*

17.11.2022 01:44:36 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí